R       E       I       K       I       Z       O      N       E

Reiki 
A reiki alapítója

A reikinek (természetes gyógymód) megalapítója Dr. Mikao Usui volt. Usui a Doshisha Egyetem rektora, Japánban, Kyotóban, s emellett keresztény lelkész. 

Usui sírján megtalálható felirat mindennapi útmutatás az Őt követők részére:
USUI MIKAO 1865-ben született a Fa Bivaly évében. A japán asztrológia szerint ennek az esztendőnek a szülöttei rendíthetetlenek, mint a hegy, életükre a stabilitás és az egyértelműség jellemző. Usui élete általában kitűnően példázza is ezt. USUI MIKAO 1865-ben született a Fa Bivaly évében. A japán asztrológia szerint ennek az esztendőnek a szülöttei rendíthetetlenek, mint a hegy, életükre a stabilitás és az egyértelműség jellemző. Usui élete általában kitűnően példázza is ezt. Csak ma, a hála érzése tölti el szívemet!

Csak ma, felhagyok az aggódással!

Csak ma, nem leszek dühös!

Csak ma, becsülettel végzem dolgomat!

Csak ma, szeretek és tisztelek mindent, ami él!
Egy összekülönbözés a hallgatókkal megváltoztatta Usui életét.

Az egyik diák megkérdezte: Elfogadja-e a Bibliában foglaltak tartalmát és elhiszi-e ami le van írva, látott-e valaha hasonló dolgot? Dr. Usui azt felelte, hogy elfogadja, hiszi, ami le van írva, bár még soha nem látott ilyet.
A diák megkérdezte, hogy miért elegendő egy másodkézből való közlés bizonyosságként a számára, amikor ők tele vannak kérdésekkel. Nekik szükségük van arra, hogy saját szemükkel lássák!

Ez a beszélgetés változást indított el Usui életében. Másnap felmondta állását a Doshisha Egyetemen és az USA-ba utazott, ahol a Chichagói Egyetemen doktori fokozatot kapott vallási kutatásaiért. Megpróbálta felkutatni a szentírásból, hogy Jézus és tanítványai hogyan gyógyítottak, hogy ezáltal bizonyosságot tudjon adni kétkedő tanítványainak.

Kutatásai során rájött, hogy a buddhista hagyományok említést tettek Buddha hasonló tetteiről. Dr. Usui sorra látogatta a buddhista kolostorokat olyan valakit keresve, aki segítségére lehetne a fizikai test gyógyításában.

Tanulmányozta a buddhista szentírás japán fordítását, de nem találta meg, amit remélt. Megtanulta a kínai nyelvet, hogy még több írást tanulmányozhasson, de még így sem ért el eredményt. Megtanult szanszkritül, - az ősi nyelven - hogy el tudja olvasni eredetiben a buddhista írásokat és hozzáférjen olyan írásokhoz is, amelyeket soha más nyelvre nem fordítottak le. Végezetül megtalálta amit keresett!

Buddha tanaiban Usui megtalálta a formulát, a szimbólumokat és a leírásokat, hogy Buddha hogyan gyógyított. Hét évi keresés után Usui végre megtalálta amit remélt. Bár a tudás birtokába került, de nem rendelkezett a gyógyítás erejével.

Megvitatta tapasztalatait egy öreg apáttal, akinek tanácsára felvonult a Kurijama hegyre meditálni, böjtölni. Az idő múlását az apáttól kapott 21 kavics napkeltekori eldobásával mérte. Húsz napon keresztül nem történt semmi, majd a huszonegyedik napon Usui meglátott az égen egy fénysugarat, amely egyenesen felé irányult. A fény homlokon ütötte és odébb lökte Usuit. Aztán gyors egymásutánban fényburokban megjelentek előtte a szimbólumok, melyeket tanulmányai során megismert, Buddha és Jézus gyógyításainak kulcsai. A szimbólumok beégtek az emlékezetébe, és ezzel Usui megkapta az elméleti tudás mellé a gyógyítás erejét is. 
Buddha tanaiban, Usui megtalálta a formulát, a szimbólumokat és a leírásokat, hogy Buddha hogyan gyógyított. Hét évi keresés után Usui végre megtalálta amit remélt. Bár a tudás birtokába került, de nem rendelkezett a gyógyítás erejével. Megvitatta tapasztalatait az öreg apáttal, akinek tanácsára felvonult a Kurijama hegyre meditálni, böjtölni. Az idő múlását az apáttól kapott 21 kavics napkeltekori eldobásával mérte. Húsz napon keresztül nem történt semmi, majd a huszonegyedik napon Usui meglátott az égen egy fénysugarat, amely egyenesen felé irányult. A fény homlokon ütötte és odébb lökte Usuit. Aztán gyors egymásutánban a fényburokban megjelentek előtte a szimbólumok, melyeket tanulmányai során megismert, Buddha és Jézus gyógyításainak kulcsai. A szimbólumok beégtek emlékezetébe.

Reiki képzések

Kezelések / Konzultációk

Programok / Tanfolyamok

Reiki Kezelések Tanfolyamok
Mi a reiki
A reiki alapítója
21 napos diéta
Amit a tanfolyamról tudni kell
Energetikai kezelés
Tanácsadás

Reiki I. tanfolyam
Reiki II. tanfolyam
Reiki Mester képzés